APITERAPEVTSKI ČEBELNJAK

Domov

Ponudba

Ponudba apiterapevtski ekološki čebelnjak

100% Ekološko

APITERAPEVTSKI EKOLOŠKI ČEBELNJAK

Že na začetku smo vedeli, da nočemo običajnega čebelnjaka, predstavljali smo si nekakšen čebelji hram. Prostor, v katerega stopimo z vsem spoštovanjem do čebel. Prostor, v katerem nas objame posebno lepa energija, s pomočjo katere se umirimo, sprostimo, »resetiramo«. Prostor, v katerem najdemo zavetje, terapevtski in meditativni kotiček. Namenjen je sprostitvi, odklopu, razmisleku, ustvarjanju. V njem lahko tudi prenočite.

Dotik bosih stopal z lesom, vonj po čebelah, propolisu in medu, vdihavanje zdravilnih aerosolov iz čebeljega panja, meditativno čebelje brenčanje ter sproščanje v t.i. »anti-stres« kotičku, opazovalnici za varno opazovanje čebel, vse to pričara nepozabne trenutke v našem »BEe RESeT« čebelnjaku.

V čebelnjaku velja poseben »api« bonton:

  • vstopimo brez motečih naprav, ki motijo čebelje frekvence;
  • sezujemo se in skrbimo za čistočo, ki jo čebele potrebujejo;
  • ne nosimo hrane, saj nočemo privabiti drobnih živali, ki silijo v čebelja domovanja, jih vznemirjajo in ogrožajo;
  • trudimo se, da ne preglasimo čebeljega brenčanja, zato se pogovarjamo in premikamo tiho in umirjeno.

V zameno nam bodo čebele hvaležne in nas bodo napolnile s svojo blagodejno energijo, čebelnjak bomo zapustili umirjeni in zadovoljni.

 

LEŽIŠČE ZA SPROŠČANJE NA ČEBELJIH PANJIH

Sproščanje pomaga pri stresnih stanjih, psiho-fizičnih težavah, nespečnosti, nemiru in izčrpanosti. Ležanje na čebeljih panjih ob poslušanju čebeljega brenčanja je ena od oblik sproščanja. Vibracije čebeljega zvoka delujejo pomirjevalno in antistresno, lahko se zgodi, da zadremamo ali pa samo ležimo in poslušamo čebele, meditiramo, lahko tudi beremo, če nam ustreza.

Čuječnost je zavedanje sedanjega trenutka in sprejemanje našega notranjega in zunanjega dogajanja v njem. Ko smo čuječi, smo prisotni tukaj in zdaj, ter razbremenjeni preteklosti in prihodnosti.

Sedenje v opazovalnici čebelnjaka oz. v t.i. »anti-stres kotičku« in opazovanje čebel pri njihovem vsakdanjem delu, je eden od načinov, ko svoje misli preusmerimo na dogajanje v sedanjem trenutku. S tem, ko pozornost preusmerimo na čebele, odmislimo vsakdanje skrbi in težave, telo se fizično in psihično umiri ter spočije.

ČUJEČNOST IN OPAZOVANJE ČEBEL V T.I. »ANTI-STRES KOTIČKU«

VDIHAVANJE BLAGODEJNEGA ČEBELJEGA ZRAKA

»Čudovite dišave v čebelnjaku me vedno pomirijo, domov pridem kot nov«, je rad povedal naš že pokojni stric Rafko, ki se je odločil postati čebelar v času, ko se je boril s težko boleznijo. Prepričan je bil, da mu je prav delo s čebelami povrnilo življenjsko energijo ter ga ozdravilo te bolezni.

Zavedal se je zdravilnosti aromatičnega zraka v čebelnjaku. Na človeka deluje zelo blagodejno, še posebno danes, ko je zaradi onesnaženosti zraka vse več bolezni dihal, alergij in drugih pljučnih bolezni.

Čebelji zrak je aerosol, ki vsebuje eterična olja, flavonoide, med, cvetni prah in propolis ter druge zdravilne snovi. Čebele s krili povzročajo v panju ventilacijo in vse te zdravilne snovi razpršijo v zrak. Vdihavanje čebeljega zraka iz čebeljega panja pomaga pri stresnih stanjih, psiho-fizičnih težavah, nespečnosti, nemiru, izčrpanosti.

V našem čebelnjaku odpremo vratca panja in zavestno nekaj časa globoko vdihavamo zdravilne čebelje dišave.

NOČITEV V ČEBELNJAKU »BEe RESeT«

Posebno doživetje je spanje v čebelnjaku, ki pričara spokojnost narave ponoči, medtem ko čebele še naprej opravljajo svoje delo. V njem lahko prespita dve odrasli osebi. Ko jasno nebo postreže s tisoče zvezd, si na mehkih blazinah ob panoramskem oknu lahko pričaraš pravljico iz Tisoč in ene noči.

Če želiš izkusiti spanje v čebelnjaku ob družbi 1000 in ene (in še več) čebel, pošljite povpraševanje. Tu smo dosegljivi tudi za vsa dodatna vprašanja.

Zaradi narave dela v čebelnjaku je možna nočitev za eno noč, po dogovoru tudi več. Prideš po 17. uri oziroma po dogovoru, odideš pa nekje do 10.00. Cena nočitve za dve osebi je 120 € na noč. Poskrbeli bomo, da ne boš šel spat s praznim želodcem, tudi zjutraj je zdravo kaj malega pojesti. Na mehki postelji se boš pokril s čisto bombažno posteljnino. V čebelnjaku je mini kopalnica in wc. Ne skrbi, čiste brisače so, prav tako medeno milo in šampon. V čebelnjaku si lahko pripraviš čaj ali kavo, hrane vanj ne nosiš. 

Ta spletna stran uporabljaja piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje. Uporabo piškotkov sprejmete s pritiskom na gumb