APITERAPEVTSKI ČEBELNJAK

Domov

Ponudba

Z ekološkim čebelnjakom »BEe RESeT« smo ustvarili kotiček, v katerega se lahko umaknete pred vsakdanjo rutino, si vzamete čas samo zase, se sprostite in umirite. Zasnovan je z namenom, da se v njem prebudijo vsi naši čuti. Pritisnite tipko RESET, vstopite, se prepustite in samo začutite. Vse ostalo bo naredila narava in čebele.

100% Ekološko

APITERAPEVTSKI EKOLOŠKI ČEBELNJAK

Že na začetku smo vedeli, da nočemo običajnega čebelnjaka, predstavljali smo si nekakšen čebelji hram. Prostor, v katerega stopimo z vsem spoštovanjem do čebel. Prostor, v katerem nas objame posebno lepa energija, s pomočjo katere se umirimo, sprostimo, »resetiramo«. Prostor, v katerem najdemo zavetje, terapevtski in meditativni kotiček. Namenjen je sprostitvi, odklopu, razmisleku, ustvarjanju. V njem lahko tudi prenočite.

Dotik bosih stopal z lesom, vonj po čebelah, propolisu in medu, vdihavanje zdravilnih aerosolov iz čebeljega panja, ležanje na panjih, meditativno čebelje brenčanje ter sproščanje v t.i. »anti-stres« kotičku, opazovalnici za varno opazovanje čebel, vse to pričara nepozabne trenutke v našem »BEe RESeT« čebelnjaku.

NOČITEV V ČEBELNJAKU »BEe RESeT«

Posebno doživetje je spanje v čebelnjaku, ki pričara spokojnost narave ponoči, medtem ko čebele še naprej opravljajo svoje delo. Ko jasno nebo postreže s tisoče zvezd, si na mehkih blazinah ob panoramskem oknu lahko pričarate pravljico iz Tisoč in ene noči.

V njem lahko prespita dve odrasli osebi. Brisače, toaletni pribor, posteljnina, čiščenje in ZAJTRK so vključeni v ceno.

Če želite izkusiti spanje v čebelnjaku ob družbi 1000 in ene (in še več) čebel, REZERVIRAJTE ali POŠLJITE POVPRAŠEVANJE. Tu smo dosegljivi tudi za vsa dodatna vprašanja

Previous slide
Next slide

SPODAJ

ZGORAJ

DODATNO

ZAJTRK V LETNI KUHINJI

Ker v čebelnjaku ni kuhinje, imate za obedovanje in pripravo obrokov na razpolago letno kuhinjo, ki je od njega oddaljena 30 metrov. V njej vam postrežemo tudi domač zajtrk pretežno lokalnih ponudnikov, ki je vključen v ceno.

LEŽIŠČE ZA SPROŠČANJE NA ČEBELJIH PANJIH

Sproščanje pomaga pri stresnih stanjih, psiho-fizičnih težavah, nespečnosti, nemiru in izčrpanosti. Ležanje na čebeljih panjih ob poslušanju čebeljega brenčanja je ena od oblik sproščanja. Vibracije čebeljega zvoka delujejo pomirjevalno in antistresno, lahko se zgodi, da zadremamo ali pa samo ležimo in poslušamo čebele, meditiramo, lahko tudi beremo, če nam ustreza.

Previous slide
Next slide

Čuječnost je zavedanje sedanjega trenutka in sprejemanje našega notranjega in zunanjega dogajanja v njem. Ko smo čuječi, smo prisotni tukaj in zdaj, ter razbremenjeni preteklosti in prihodnosti.

Sedenje v opazovalnici čebelnjaka oz. v t.i. »anti-stres kotičku« in opazovanje čebel pri njihovem vsakdanjem delu, je eden od načinov, ko svoje misli preusmerimo na dogajanje v sedanjem trenutku. S tem, ko pozornost preusmerimo na čebele, odmislimo vsakdanje skrbi in težave, telo se fizično in psihično umiri ter spočije.

ČUJEČNOST IN OPAZOVANJE ČEBEL V T.I. »ANTI-STRES KOTIČKU«

Previous slide
Next slide

VDIHAVANJE BLAGODEJNEGA ČEBELJEGA ZRAKA

Previous slide
Next slide

»Čudovite dišave v čebelnjaku me vedno pomirijo, domov pridem kot nov«, je rad povedal naš že pokojni stric Rafko, ki se je odločil postati čebelar v času, ko se je boril s težko boleznijo. Prepričan je bil, da mu je prav delo s čebelami povrnilo življenjsko energijo ter ga ozdravilo te bolezni.

Zavedal se je zdravilnosti aromatičnega zraka v čebelnjaku. Na človeka deluje zelo blagodejno, še posebno danes, ko je zaradi onesnaženosti zraka vse več bolezni dihal, alergij in drugih pljučnih bolezni.

Čebelji zrak je aerosol, ki vsebuje eterična olja, flavonoide, med, cvetni prah in propolis ter druge zdravilne snovi. Čebele s krili povzročajo v panju ventilacijo in vse te zdravilne snovi razpršijo v zrak. Vdihavanje čebeljega zraka iz čebeljega panja pomaga pri stresnih stanjih, psiho-fizičnih težavah, nespečnosti, nemiru, izčrpanosti.

V našem čebelnjaku so na voljo trije načini vdihavanja čebeljega zraka:

  • odpremo vratca panja in zavestno nekaj časa globoko vdihavamo zdravilne čebelje dišave;
  • na ležišče namestimo »api-komoro«, se uležemo na bok, dihamo čebelji zrak in poslušamo brenčanje; lahko tudi zaspimo, zadremamo;
  • intenzivno vdihavanje z masko (priporočamo največ 15 minut enkrat dnevno)

OPOZORILO, NASVET

V čebelnjaku ni prosto letečih čebel, vendar tako kot povsod drugje lahko kakšna zaide v notranjost skozi odprto okno ali vrata. Priporočamo, da vrata zapirate, okna pa zaščitite z zavesami.

Možnost pika vedno obstaja, zato ne priporočamo alergikom na čebelji pik in ob morebitnem piku ne prevzemamo nikakršne odgovornosti.

Lahko se zgodi, da med vašim bivanjem pride do nujnega opravka s čebelami, v tem primeru prosimo za dovoljenje, da lahko vstopimo v čebelnjak in zadevo uredimo.

V čebelnjaku velja poseben »api« bonton:

  • vstopimo brez motečih naprav, ki motijo čebelje frekvence;
  • sezujemo se in skrbimo za čistočo, ki jo čebele potrebujejo;
  • ne nosimo hrane, saj nočemo privabiti drobnih živali, ki silijo v čebelja domovanja, jih vznemirjajo in ogrožajo;
  • trudimo se, da ne preglasimo čebeljega brenčanja, zato se pogovarjamo in premikamo tiho in umirjeno.

 

V zameno nam bodo čebele hvaležne in nas bodo napolnile s svojo blagodejno energijo, čebelnjak bomo zapustili umirjeni in zadovoljni.

Ta spletna stran uporabljaja piškotke, ki so potrebni za normalno delovanje. Uporabo piškotkov sprejmete s pritiskom na gumb